DEHB ile Bağırsak Florası arasındaki ilişki

Tamamen gülünç gelebilir, ancak DEHB yani dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu bağırsak florasında oluşan bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Mikrobiyotayı hedefleyen probiyotik desteği bu anlamda açıklayıcı olabilir.

Bu teori, Batı tıbbının bir nörotransmiter eksikliğinden kaynaklanan DEHB görüşünden radikal bir sapmadır.

Bununla birlikte, artan kanıtlar DEHB’le bağırsak florası sistemi problemleri arasındaki ilişkiyi desteklemektedir. Bağırsak florası sistemiyle sinir sisteminin birbiriyle nasıl güçlü bir ilişki içinde olduğunu öğrendiğinizde, bu teorinin neden mantıklı olduğunu anlayacaksınız.

İnsan Bağırsak sistemi

İnsan Bağırsak florası sistemi, maddelerin yiyecek olarak girip atık olarak bıraktığı uzun bir tüpten çok daha fazlasıdır. Bağırsak sistemi, vücutta enterik sinir sistemi adı verilen kendi sinir sistemine sahip tek sistemdir.

Enterik sistem sadece omurilik kadar çok nörona sahip değildir; aynı zamanda gerçek sinir sisteminden daha fazla serotonin (mutluluk hislerinden sorumlu nörotransmiter) üretir. Bilim adamlarının enterik sinir sistemine atıfta bulunmak için “ikinci beyin” terimini kullanmasının nedeni budur.

Bağırsak sistemi, bağırsak florasının zengin bir ekosistemini barındırır – bağırsakların besin emilim işlevlerinin çoğundan sorumlu olan yüzlerce sağlıklı bakteri türü. Bağırsak florası sindirime yardımcı olur, vitaminleri sentezler, besinleri emmeye yardımcı olur ve doğal bir filtre görevi görerek toksinlerin, kanserojenlerin ve diğer zararlı bakterilerin vücuda girmesini engeller.

Tabii ki, gastrointestinal kanalda maya gibi kötü bakteriler de var, ancak bunlar bağırsak ekosisteminin yalnızca% 20’sini oluşturuyor. Diğer% 80’i bifidobacteria ve lactobacillus gibi sağlıklı bakterilerden oluşur.

Sağlıklı bakterilerin kötü bakterilere oranı 80-20 korunduğu sürece gastrointestinal sistem ve enterik sinir sistemi sağlıklı kabul edilir ve DEHB yada otizm gibi sorunların ortaya çıkma ihtimalide azalır.

Bağırsak Florası neden bozulabilir?

Bağırsak florasının sağlıklı dengesini ne bozabilir ve dengesiz bir bağırsak veya disbiyoza neden olabilir? Besin intoleransları, yüksek şekerli diyet, antibiyotikler ve stres, dengesiz bir bağırsağın başlıca nedenleridir.

Çocuklar arasında disbiyoz genellikle, yanlış sindirildiğinde zararlı peptidler oluşturan proteinler olan glüten ve kazeine karşı toleranssızlıktan kaynaklanır. Sanayileşmiş ülkelerin en yüksek DEHB, hiperaktivite ve otizm vakalarına sahip olması şaşırtıcı değildir

Şeker yüklü ikramlar, yüksek sütlü yiyecekler ve işlenmiş gıdalar pratik olarak diyetin temel dayanaklarıdır . Daha yüksek yaşam standardı, ailelerin antibiyotiklere kolay erişimini de sağlar.

Bağırsak florası nasıl bozulur, Disbiyoz faktörü

Disbiyoz yerleştiğinde ve zararlı bakteriler iyi bakterileri aşırı doldurduğunda, bağırsakta fazla miktarda toksin ve iltihaplı bileşik bulunur, bu da bağırsak zarını tahriş eder ve filtrasyon işlevini yerine getirmesini engeller. Toksinleri dışarıda tutmak ve besinleri emmek yerine, astar tam tersini yapar ve toksinler kan dolaşımına sızar.

Dolayısıyla DEHB, hiperaktivite veya otizm benzeri belirtiler gösteren çocuklarda olduğu gibi “sızdıran bağırsak sendromu” terimi ortaya çıkar. Kandaki toksinler sonunda beyne ulaşır ve burada beyin dalgası aktivasyon modellerini ve nörotransmiterlerin üretimini bozarlar.

Disbiyozun yanı sıra, başka bir gastrointestinal problemler birçok DEHB, otistik ya da hiperaktif çocuğu rahatsız etmektedir.

Kanadalı bir fonksiyonel tıp uzmanı olan Dr.Michael Lyons, DEHB olan çocukların% 65’inin bağırsakta bulunan besin ve minerallerle beslenen bağırsak parazitlerine de ev sahipliği yaptığını keşfetti.

DEHB Bağırsak İlişkisi

Bağırsak parazitleri tipik olarak kontamine yiyecek veya sudan veya çocukların toprak veya dışkı ile oynadıktan sonra ellerini yıkamayı unutmalarından kaynaklanır.

DEHB olan çocuklar arasında gastrointestinal problemler yaygın olduğundan, bütüncül bir tedavi planı her zaman gastrointestinal fonksiyon ve bağırsak florasının test edilmesini içermelidir. Sadece semptomlardan kurtaran reçeteli ilaçların aksine, bu tedavi, çocuğun zararlı yan etkiler olmadan DEHB’yi yenebilmesi ve sadece uzun vadeli faydalar alabilmesi için bozukluğun kökenini ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır.

Otizm nedir? Otizmin Nedenleri, Çeşitleri, Otizmli çocuklarda Eğitim tedavisi ve konuşma

12 Maddede Ergoterapi

Disleksi hakkinda bilgiler

Otizm alternatif tedaviler, brokoli, B6 takviyesi, vitamin, mineral, şelasyon, müzik, duyusal terapi, melatonin

Dehb Nedir? Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Kaynak : Dr. Yannick Pauli

DERİNCOCUK ANA SAYFA

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Sosyal etkileşim becerileri Çocuklar için Duyusal masaj el göz denge korrdinasyon ve ortak dikkat becerileri cocuk etkinlikleri Oyun Atolyelerimiz Basliyor
Bilişsel gelişim örüntü etkinliği Duyusal masaj el göz denge korrdinasyon ve ortak dikkat becerileri cocuk etkinlikleri Otizm Programı Yüzme Eğitimleri Oyun Atolyelerimiz Basliyor Çocuklar yüzme etkinliği