Başakşehir Otizm ABA Derin Çocuk Rehabilitasyon Eğitimleri

BAŞAKŞEHİR OTİZM ABA DERİN ÇOCUK REHABİLİTASYON MERKEZİ Derin Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri olarak Başakşehir bölgesinde ikamet eden otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarımızın, Bakırköy Florya ya da Mahmutbey’de bulunan ABA otizm birimimiz tarafından değerlendirmeye alınması sonrası ”seanslı ya da yoğun(tam zamanlı ve yoğunlaştırılmış)” ABA Otizm Terapileri alınmasıyla ilgili çalışmalardır.

Okulumuz akademik olarak bilimsel akredite programları kendi bünyesinde geliştirerek uygulamaktadır. Bu programlarda amaç; Özellikle okul öncesi Otizm, DEHB, Hiperaktivite, Disleksi gibi nörogelişimsel bozukluklardan etkilenen çocukların okul hayatına akademik, sosyal, davranışsal ve bilişsel olarak oyun, etkinlikler, duyusal çalışmalar desteğiyle hazır hale getirilmesidir.

Yüzme, spor, ergoterapi, duyu bütünleme gibi destek çalışmalarının yanı sıra ekolali ve konuşma gecikmesi olan çocuklarımız için dil konuşma terapisi gibi destek eğitimleri de eş zamanlı olarak devam ettirilerek gelişimin verimliliği arttırılmaya çalışılır.

OTİZM ABA BİRİMİMİZ BAŞAKŞEHİR
Okulumuz Başakşehir bölgesinde, Otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuklarımıza ABA Otizm Birimi ile hizmet vermektedir
Otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuklar için özel programlar üretmekte ve çocuğun gelişimi bu akademik programlara göre takip edilerek, güncelleştirilmekte ve geliştirilmektedir.
Çocuklarımız, Kurucumuz Otizm ABA Uzmanı Kadriye Yeşiltepe Bilek tarafından Bakırköy-Florya’da ya da Mahmutbey’deki okulumuzda değerlendirmeye alındıktan sonra çocuklarımızın Otizm spektrum skalasındaki yeri( hafif, orta ya da ağır) belirlenir ihtiyaçları ve tedavi süreçleri konusunda ailelere bilgi verilir.
Aileler ile ”çocuğumuzun otizm spektrumundaki bulunduğu yere göre” tam gün ya da seanslı eğitimlere alınma konusunda fikir alışverişinde bulunularak karar verilir.
Çocuklarımız ailelerin kararları doğrultusunda Tam gün(yoğunlaştırılmış) ya da seanslı eğitimlerine başlarlar.
Eğitim ve tedavi okul-aile-çocuk üçgeninde kurulan bu koordinasyon ile bir bütün olarak yürütülür.
Ailenin eğitim sürecine entegrasyonu çok önemli bir noktadır.
Eğitimin ailede de devam ettirilmesi teşvik edilir, bu teşvikte amaç çocuğun sadece okul süresince değil yaşam süresince eğitimin devam ettirilmesine vurgu yapması açısından ve önem arz etmektedir.
Okul-çocuk-aile üçgeni ile hızlı, etkili ve çocuk eğitim hayatına başlamadan sosyal hayata adaptasyonu sağlanması açısından hayati önemdedir.

Otizm nedir? Otizmin Nedenleri, Çeşitleri, Otizmli çocuklarda Eğitim tedavisi ve konuşma

12 Maddede Ergoterapi

Disleksi hakkinda bilgiler

Otizm alternatif tedaviler, brokoli, B6 takviyesi, vitamin, mineral, şelasyon, müzik, duyusal terapi, melatonin

Dehb Nedir? Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu