EĞİTİM PROGRAMLARI

Derin Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri pekçok farklılık konusunda öğrencilerine terapi ve tedavi eğitimleri vermektedir.

Bu eğitimler özellikle erken yaşlarda çok faydalı olup kişinin gelecekte ki olası sosyal başarısızlıklarına karşı önceden alınan bir tedbir olarak düşünülebilir.

Otizm spektrum bozukluğu, dehb, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, atipik otizm, asperger sendromu, dil konuşma bozuklukları için uygulanan dil konuşma terapisi, disleksi, özel öğrenme güçlükleri, fizik tedavi, evde fizyoterapist desteği gibi pek çok ilgili alanda yapılan terapi ve eğitim çalışmalarını kapsar.

Eğitim programları çeşitli yaşlarda ve çeşitli zeka seviyesindeki çocukların ihtiyaçlarına yanıt verebilecek kadar net, etkili ve kapsamlı olmasına çalışılmaktadır.

Alanında uzman öğretmenler, psikologlar, odyologlar, dil konuşma terapisteri, ergoterapistler ve özel eğitim uzmanları aracılığı ile verilen bu eğitim ve terapiler eğitim programları kişiye özel hazırlanmaktadır.

İlave olarak eğer ebeveynlerden talep gelirse çocuğa özel yoğun eğitimlere de başlanabilir ve bu eğitim programlarıyla daha hızlı yol almak mümkündür.

Konu ile ilgili derincocuk iletişim adreslerinden bize ulaşabilir, detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

Derincocuk’tan sevgilerle

Ana sayfa

FAYDALI MAKALELER

Otizm Spektrum Bozukluğu

Otizm, genetik, çevresel, bağırsak sistemi ve hormonal bir takım değişkenlerden etkilenen nörogelişimsel bir farklılıktır. Bebeklerde, çocuklarda fark edilmesi ebeveyn dikkatine bağlıdır.

Kardeşlerde otizmin zaman zaman ortaya çıkması genetik yatkınlıktan şüphe edilmesine sebep olmaktadır. Kız çocuklarında da bezner sıklıkta görülebileceği rapor edilen çalışmalar vardır.

Bebekler ve çocuklardaki tedavi süreçleri sadece eğitim davranış terapileri yani ABA ile mümkündür.(UDA, Uygulamalı Davranış Analizi, Applied Behavior Analysis). İlaç tedavilerinin 12 yaşından önce kullanılması yasaktır ya da ülkesine göre tavsiye edilmez.

DEHB

DEHB(ADHD), Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu(Attention deficit and hyperactivity disorder) çocuklarda sıklıkla görülen nörogelişimsel bir farklılıktır. Otizm gibi farklılıklarla ilişkili olması ortak genlerden etkilendiği şüphesi uyandırmaktadır.

Erken yaşlarda yani 12 yaş öncesi bebekler ve çocuklarda ABA terapi yani davranış terapileriyle tedavi şansı yüksektir. 12 yaşından önce ilaçsız, eğitim tedavileri tavsiye edilirken sonraki süreçte ilaçların etkinliği bilinmektedir

Bağırsak florası, mikrobiyota bağlantısına atıf yapan çalışmalar mevcuttur.

ABA terapi eğitimleri

ABA yani Uygulamalı davranış analizi(UDA, Applied Behavior Analysis), davranış temelli bir eğitim modelidir. Çocukların olumsuz davranışlarının ilaçsız ve sadece eğitimle değiştirilmeye çalışılması esasına göre devam ettirilir. ABA terapi eğitimlerinde amaç, erken yaşlarda otizmi tespit edilen çocuğun davranışlarını, okul başlamadan önce kontrol edebilecek seviyeye getirmeyi amaçlamaktadır.

Dil konuşma terapisi

Dil konuşma terapisinde amaç sözlü olarak çevresiyle iletişim kuramayan çocuğun çeşitli terapilerle dil kasları gibi iletişimle ilgili sistemlerin çalıştırılması ve topluma adaptasyonunun sağlanmaya çalışılmasıdır.

Çocuklarda pek çok ses yanlış ya da eksik kullanılabilir bunu sonucunda çocuklar içine kapanarak, toplumdan kendini soyutlayabilir ilerleyen zamanlarda daha ciddi psikolojik sorunlara sebep olabilir.

Bu anlamda erken teşhis ve uzman desteğinin önemi çok açıktır.

Dil konuşma terapisi ve eğitimi

Asperger sendromu

Asperger sendromu, normal zekanın üzerinde olan çocuklarda ve yetişkinlerde sosyal iletişim bozukluğuyla açığa çıkar. Dil ve konuşma ile ilgili herhangi bir problem yoktur.

Asperger sendromlu kişilerde genellikle çok özel ilgi alanları bulunur ve bu ilgi alanlarındaki bilgi birikimleri çok şaşırtıcı olabilmektedir. Takıntılı ilgileri zaman zaman dahilik noktasında kendini göstererek pek çok farklı alanda görünür olabilmektedir.

Disleksi – Özel öğrenme güçlüğü

Disleksi harfleri yanlış yorumlamayla ilgili gelişen ve okuma güçlükleriyle fark edilen nörogelişimsel bir farklılıktır. Erken yaşlarda yani okul öncesi fark edilmesi zordur çünkü tespiti daha çok, çocuk okuma yazma öğrenmeye başladığı zaman ortaya çıkmaktadır.

Tedavi süreçleri eğitim desteğiyle mümkündür. Ne kadar erken farkedilirse o kadar çabuk tedavi sağlanabilmektedir.

Ergoterapi – Duyu bütünleme

Ergoterapi çocukların denge ve kaba motor becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan pozitif uygulamalı bir tekniktir. Akademik olarak yeni yeni kabul görmüş bir bilim olma yolundadır.

Duyu bütünleme ergoterapiden farklı olarak çocukların 7 duyusuna da hitap eder. Yani kaba motor becerilerin çalıştırılmasının yanında ince motor becerilerin çalıştırılması da amaçlarından birisidir.

Duyu bütünleme

Fizik tedavi – Evde fizyoterapist desteği

Fizik tedavi, bedensel engelli ya da fizyoterapist ihtiyacı hisseden bireylerde uygulanan pozitif bir bilimdir. Kişinin topluma sağlıklı ve özgüveni yüksek olarak geri döndürülmesi yani rehabilitasyonu için çalışma yapar.

Bedensel engelli bireyler destek eğitimi

Down sendromu

Down sendromu, kromozom fazlalığından kaynaklanan bir hastalıktır. Down sendromlu bireyler çok pozitif ve hep güler yüzlü olmalarıyla bilinirler. Tedavisi üzerine çalışmalar yapılmaktaysa da henüz tedavisi bulunamamıştır.

Ekolali

Ekolali, seslerin ve kelimelerin anlamlı anlamsız tekrarı ile ortaya çıkan bir farklılıktır. Genellikle otizmle ilişkilendirilir ve tedavisi de bu yöndeki eğitim çalışmalarıyla tamamlanmaya çalışılmaktadır

Ekolali nedir? Ekolali türleri, teşhis, tedavisi, otizm ve dil konuşma

Aile terapisi

Yukarıda bahsi geçen pek çok farklılığın ailelerin psikolojilerini nasıl etkilediği tahmin edilebilen bir gerçek. Ailelere bu zor süreçlerde destek olabilecek konunun uzmanlarıyla yaptıkları görüşmeler hem motivasyon hem de çocuğun gelişimi için çok önemlidir.

Aile terapisi neden önemlidir?

Yaygın gelişimsel bozukluk

Yaygın gelişimsel bozukluklar destek eğitimi

Zihinsel engelli destek eğitimleri

Zihinsel engelli bireyler destek eğitimi

DİĞER BAĞLANTILAR

Bahcelievler otizm aba özel eğitim ve rehabilitasyon Sn. Prof. Dr. Binyamin Birkan iş Ortaklığı ile

Hakkımızda

Bütün Makaleler

Scroll to Top
Sosyal etkileşim becerileri Çocuklar için Duyusal masaj el göz denge korrdinasyon ve ortak dikkat becerileri cocuk etkinlikleri Oyun Atolyelerimiz Basliyor